Η τοποθέτηση μου στο πρώτο συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου για την Κυκλική Οικονομία - Διαχείριση Απορριμμάτων σε έναν κόσμο που αλλάζει

Η τοποθέτηση μου στο πρώτο συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου για την Κυκλική Οικονομία - Διαχείριση Απορριμμάτων σε έναν κόσμο που αλλάζει
31.03.2022

Στις εγχώριες εξελίξεις όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την περιβαλλοντική συνειδητοποίηση και την κυκλική οικονομία αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στο ΟΤ Forum «Ο Κόσμος που Αλλάζει» και τη θεματική «κυκλική οικονομία και διαχείριση απορριμμάτων».

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, o Μανώλης Γραφάκος, γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ και ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, project manager των ΣΔΙΤ Πελοποννήσου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.  

«Τον Σεπτέμβρη του 2022 θα ξεκινήσει η διαλογή στην πηγή σε περιφερειακό επίπεδο στην Kεντρική Μακεδονία», προανήγγειλε ο κ. Γεράνης, τονίζοντας ότι τα οργανικά απόβλητα αποτελούν πολύ καλό λίπασμα ενώ το υπόλειμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας. Αναφερόμενος στον περιφερειακό σχεδιασμό, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι πέραν της μονάδας που λειτουργεί ήδη με ΣΔΙΤ στις Σέρρες και εξυπηρετεί τις Σέρρες και το Κιλκίς, έρχεται μια νέα δομή στη Μαυροράχη που θα αφορά την Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία, τη δυτική Θεσσαλονίκη και μέρος του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύντομα θα δημοπρατηθεί άλλη μία μονάδα για την ανατολική Θεσσαλονίκη, που θα αφορά τον υπόλοιπο δήμο της συμπρωτεύουσας και την Χαλκιδική. «Έχουμε αργήσει ως χώρα αλλά θα κάνουμε σε σύντομο χρόνο μεγάλα βήματα».

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη θεματική στο www.ot.gr 

Συλλογή Φωτογραφιών_

Δείτε ακόμη_