Ποιος είμαι

Λίγα πράγματα για την ζωή μου_

Ο Μιχάλης Γεράνης ήταν ο τελευταίος Δήμαρχος Χορτιάτη με θητεία από το 2002 έως το 2010.

Στα δημοτικά πράγματα έχει αφιερώσει όχι μια ή δύο θητείες αλλά δύο δεκαετίες ως αιρετός, από το 1998, χρονιά που εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χορτιάτη και στη συνέχεια, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το 2002 ιδρύει την παράταξη της οποίας τίθεται επικεφαλής, και με την οποία εκλέγεται στις εκλογές εκείνης της χρονιάς Δήμαρχος, με ποσοστό 52%.

Στις εκλογές του 2006 οι δημότες του Χορτιάτη ανανεώνουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του επανεκλέγοντάς τον Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.

Το 2010 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του ενιαίου πλέον μετά τον Καλλικράτη Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και εκλέγεται από τους συναδέλφους του μέχρι και σήμερα στην θέση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Φεβρουάριο του 2013 εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης και τον Απρίλιο του 2013 εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος στο Νέο Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ).

Στο πλαίσιο της θητείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε αιρετό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) του νομού Θεσσαλονίκης και τώρα πια στην Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) και μετά τον Καλλικράτη στην Κ.Ε.Δ.Ε., μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας.

Σε όλη τη διάρκεια ενασχόλησής του με τα κοινά, βασικός γνώμονας των δραστηριοτήτων του ήταν η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και ο προγραμματισμός, πράγματα τα οποία αποδεικνύει η μέχρι τώρα πορεία του.

Επαγγελματική Ενασχόληση_

Ποτέ δεν είδε την πολιτική ως επαγγελματική αποκατάσταση για αυτό και έχει διαχωρίσει πολύ καθαρά αυτά τα δύο. Ο Μιχάλης Γεράνης τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την καλλιέργεια λεβάντας αλλά και τον “Κωνσταντή”, από τα Karavakia, το έργο πνοής που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις κοντινές παραλίες.

Ένας από εμάς_

Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στo Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Γεράνη – Γιακουμή και έχουν 3 παιδιά την Ζωή , τον Αναστάση και την Ελένη. Ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ βασικός για τον ίδιο για αυτό όσες ασχολίες και να έχει πάντα προτεραιότητα του είναι να βρει χρόνο να περάσει με την οικογένεια. Ως πατέρας 3 παιδιών έχει τις ίδιες αγωνίες με όλους τους πολίτες του Δήμου, όπως έχει πει χαρακτηριστικά έχουμε χρέος να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας όχι μόνο για την Ιστορία αλλά έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας !