Τιμητική Διάκριση για τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας στο επενδυτικό φόρουμ της A-Energy

Τιμητική Διάκριση για τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας στο επενδυτικό φόρουμ της A-Energy
17.12.2019

Στο επενδυτικό φόρουμ της A-Energy με τίτλο: Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16/12/2019, ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας απέσπασε τιμητική διάκριση για τις σημαντικές πρωτοβουλίες του στον τομέα των ΣΔΙΤ αλλά και της επιτυχούς υλοποίησης έργων με Σύμπραξη.

Αυτή η βράβευση είναι μια μεγάλη επιτυχία, την οποία πιστώνονται όλοι οι δήμοι στην Κεντρική Μακεδονία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αυτοδιοικητικούς αλλά και το προσωπικό του Φοδσα γιατί με την πολύτιμη στήριξη όλων πετύχαμε και γίναμε ο πρώτος ενιαίος ΦοΔΣΑ με μορφή ΝΠΔΔ που λειτούργησε στην Ελλάδα και ο μόνος που συνεχίζει εύρυθμα και αδιάκοπα το διαχειριστικό, αναπτυξιακό και επιμορφωτικό έργο όπως ορίζεται από τον Εθνικό Σχεδιασμό.

Στο φόρουμ αυτό μίλησα για το όραμα της Εγνατίας Διαχείρισης απορριμμάτων μια πρόταση που συνενώνει 5 Περιφέρειες μέσω της υλοποίησης ενός ενιαίου σχεδίου ενεργειακής αξιοποίησης των υπολειμμάτων των στερεών αποβλήτων σε μονάδα της Δυτικής Μακεδονίας που είναι και Εθνικός στόχος να παραμείνει ενεργειακός πόλος.

Η «ΕΓΝΑΤΙΑ» Διαχείρισης Αποβλήτων, διασφαλίζει:
-Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας , ικανής να καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων νοικοκυριών.
-Μείωση της ποσότητας προς ταφή κατά 90%.
-Εξοικονόμηση στρεμμάτων ή γηπέδων ποδοσφαίρου ανά έτος αφού δεν θα υφίσταται η ανάγκη επέκτασης για νέους ΧΥΤΑ.
-Δημιουργία νέων μόνιμων θέσεων εργασίας.

Μέσω της υλοποίησης της Εγνατίας διαχείρισης αποβλήτων θα πετύχουμε να γίνουμε παράδειγμα όχι μόνο Πανελλαδικά στην τεχνογνωσία μας και του τρόπου με τον οποίο πράττουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων αλλά σε όλη τη Νοτιανατολική Ευρώπη.

#sdit
#egnatia_aporrimmaton
#fodsakm

Συλλογή Φωτογραφιών_

Δείτε ακόμη_