"ΕΠΕΣΕ ΣΥΡΜΑ" και τα είπαμε με τον Δημήτρη Συρμάτση

"ΕΠΕΣΕ ΣΥΡΜΑ" και τα είπαμε με τον Δημήτρη Συρμάτση
06.10.2023

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη μιλά στην εκπομπή «Έπεσε Σύρμα» στον CITY 106,1 FM και στον Δημήτρη Συρμάτση.

Για το διακύβευμα για τις εκλογές στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ανέφερε «Έχουμε να κάνουμε ακόμα πάρα πολλά. Έχουμε σχεδιάσει, έχουμε προγραμματίσει, έχουμε 170 έργα και 120 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά χρήματα δίχως να επιβαρύνεται με ούτε ένα ευρώ ο πολίτης σε όλους τους τομείς. Ενδεικτικά να αναφέρω για την πολιτική προστασία που το όπλο μας είναι τα drones που πετάνε πάνω από το δήμο Πυλαίας Χορτιάτη για να νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες και για τις πυρκαγιές. Για τον φωτισμό led, για την καθαριότητά μας. Περισσότεροι αθλητικοί χώροι που είναι πολύ σημαντικό. Για τους ασφαλείς δρόμους με ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων. Αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ο δήμος με βλέμμα στον άνθρωπο, έχει όλες του τις κοινωνικές υπηρεσίες συνεχώς με μια σειρά από προγράμματα και η έγνοια που υπάρχει για τον κάθε συμπολίτη».

Για την 25ετή πορεία του στην Αυτοδιοίκηση και την επόμενη μέρα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη σημείωσε «Είναι αλήθεια ότι 1/4 του αιώνα είμαστε στην αυτοδιοίκηση. Πάντοτε όμως αυτό που πίστευα είναι ότι μπαίνεις στην αυτοδιοίκηση, είναι γοητεία για εμάς που αγαπάμε τον τόπο μας αλλά και για όλους που βρίσκονται στην αυτοδιοίκηση. Η γοητεία της καθημερινότητας και των άμεσων λύσεων. Δεν πίστευα ποτέ ότι μετράει η προσωπική φιλοδοξία κάποιου αλλά αυτό που μετράει είναι το τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Μπήκα στην αυτοδιοίκηση επειδή έβλεπα ότι υστερεί ο τόπος και πιστεύω ότι πρέπει να φύγω όταν θα στερέψω από ιδέες. Δόξα τω Θεώ κοιτάμε συνεχώς να ανανεωνόμαστε. Έχουμε καινοτόμες ιδέες για τον τόπο μας. Και το βασικότερο είναι ότι 38 δήμοι μας έχουν εμπιστευθεί για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Και εκεί έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα που είναι καθαρά αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Άρα λοιπόν έχουμε να κάνουμε πράγματα. Ζητάμε να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη αλλά και προσωπικά στο δικό μου. Ζητάω τη στήριξη των συμπολιτών μας γιατί την επόμενη πενταετία θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα από την προηγούμενη».

«Είναι πολύ σημαντικό ότι νέες τεχνολογίες, ηλεκτρικά οχήματα, αντιρρυπαντικά για την καταπολέμηση της κλιματικής ιδιαιτερότητας. Όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν είναι τυχαία. Είναι μικρά μικρά και προστίθενται και βλέπουμε διάφορα φαινόμενα. Είναι όλοι οι λαμπτήρες που έχουν γίνει led. Έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας. 12.000 λαμπτήρες αλλάξανε στο δήμο μας. Από τους πρώτους δήμους που λειτουργεί ο καφέ κάδος. Σε όλες τις λαϊκές αγορές γίνεται εκτροπή των οργανικών γιατί αυτός είναι στόχος να εκτρέψουμε τα οργανικά από την ταφή. Κινητά πράσινα σημεία γυρίζουν σε όλο τον δήμο και πηγαίνουν διάφορα είδη ανακυκλώσιμα που έχουμε είτε μέσα στα σπίτια μας είτε μέσα στις επαγγελματικές μας στέγες. Όλα αυτά συντελούν για να δούμε αυτό που συνεχώς λέμε για πράσινη ανάπτυξη. Αλλά όχι στα λόγια. Στα έργα. Και εμείς εδώ στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη μιλάμε με έργα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακούστε την συνέντευξη Γεράνη στον CITY 106,1 και στον Δημήτρη Συρμάτση

;t=8s&ab_channel=%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82%CE%A3%CF%85%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82


Δείτε ακόμη_