Μιχάλης Γεράνης: «Δουλεύουμε όλοι μαζί για έναν ακόμη καλύτερο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη τα επόμενα 10 χρόνια»

Μιχάλης Γεράνης: «Δουλεύουμε όλοι μαζί για έναν ακόμη καλύτερο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη τα επόμενα 10 χρόνια»
03.10.2023

«Η ουσία βρίσκεται στα έργα που δεν φαίνονται», τονίζει ο Μιχάλης Γεράνης με τη μακρά αυτοδιοικητική του πορεία ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη αλλά κι ως πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας. Εν όψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο ίδιος απευθύνει ένα κάλεσμα συνεργασίας, θέτοντας τον στόχο ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη την επόμενη δεκαετία να είναι ακόμη πιο σύγχρονος, ακόμη καλύτερος τόπος, για να ζει κανείς.  
Αρχίσατε την πορεία σας στην αυτοδιοίκηση πολύ νέος, το 1998. Δημοτικός σύμβουλος στην αρχή, στη συνέχεια δήμαρχος στον Χορτιάτη, που μετέπειτα συνενώθηκε με το Πανόραμα και την Πυλαία. Ήταν δύσκολη για σας η απόφαση από δήμαρχος να συνεχίσετε στην πορεία ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη;   «Το αληθινό μου ενδιαφέρον είναι πάντα η ανάπτυξη του δήμου, ιδιαίτερα από τότε που συνενώθηκαν το Πανόραμα, η Πυλαία και ο δήμος Χορτιάτη με τους ξεχωριστούς οικισμούς του, το Φίλυρο, την Εξοχή, το Ασβεστοχώρι και τον Χορτιάτη ψηλότερα. Δεκατρία χρόνια πριν, η συμφωνία μου με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, δήμαρχο τότε του Πανοράματος, ήταν σαφής: στον νέο Δήμο να μην μείνει καμιά περιοχή πίσω».  
Με μακρά, πλέον, θητεία στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη, ποιες θα αξιολογούσατε ως τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στην περιοχή; «Η ουσία βρίσκεται στα έργα που δεν φαίνονται. Αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί μόνο στην τελευταία μου θητεία πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ αφιερώθηκαν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις, αγωγούς, δίκτυα, αντλιοστάσια και υπογειοποιήσεις καλωδίων. 

Παλιός αθλητής ο ίδιος, έχω σχεδιάσει και υποστηρίζω τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων παντού στον δήμο -μετά τα γήπεδα στην Εξοχή, στην Πυλαία και στον οικισμό Μακεδονία, εξαγοράσαμε ήδη 60 στρέμματα στον Χορτιάτη από το ΤΕΘΑ, όπου θα έχουμε και νέους χώρους άθλησης».   Αντίστοιχα, ποιες είναι οι προτεραιότητες για την επόμενη μέρα; «Ποιες είναι οι προτεραιότητές μου; Πρέπει ως δήμος να εγγυηθούμε τη συνέχεια και την εντατικοποίηση των ενεργειακών αναβαθμίσεων στα σχολεία και στις δημοτικές εγκαταστάσεις, τα 9.500 LED φωτιστικά στις γειτονιές μας και τα φωτοβολταϊκά σε γυμναστήρια και κολυμβητήρια είναι μόνον η αρχή. Να πολλαπλασιάσουμε τις εφαρμογές αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως τα νέα μας απορριμματοφόρα. Να αντικαταστήσουμε όλα τα παλιά εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης, όπου δεν έχουν αλλάξει ακόμα, και να δημιουργήσουμε νέα δίκτυα αποχέτευσης και απορροής ομβρίων στις δημοτικές κοινότητες του βουνού. Να κάνουμε μερικά βήματα ακόμα προς έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό δήμο, όπως θέλω τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη!». 

Τι με ανησυχεί; Βλέπω στη χώρα μας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής αλλά και λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος. Ευτυχώς, στον δικό μας δήμο δίνουμε προτεραιότητα στην πρόληψη και την έγκαιρη επέμβαση. Είμαστε ήδη γνωστοί για την πρότυπη διαχείριση του χειμώνα, θα γίνουμε σύντομα το αντίστοιχο πρότυπο του καλοκαιριού, με το σύστημα εποπτείας με drones σε όλη την έκταση του δήμου από τον Χορτιάτη και το Φίλυρο μέχρι το θαλάσσιο μέτωπο της Πυλαίας.  Η πυροπροστασία είναι υπόθεση όλων μας. Είμαι βέβαιος ότι οι συνδημότες μας έχουν ήδη ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης και θα φροντίσουν όχι μόνο τις ιδιοκτησίες τους αλλά και το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον. Είναι η κοινή μας περιουσία, το ίδιο το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας».   

Η κεντρική πολιτική σκηνή βρίσκεται στον ορίζοντά σας; «Ποτέ δεν είδα το δήμο σαν σκαλί για μια καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Με γοητεύει η μάχη της καθημερινότητας, των αληθινών προβλημάτων και των άμεσων λύσεων. Και στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Κεντρικής Μακεδονίας αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε κάθε φορά καλύτερη την επόμενη δεκαετία για όλους όσους ζουν και μεγαλώνουν παιδιά εδώ, για την ποιότητα της ζωής μας. Καθώς μπαίνουμε πια για τα καλά στην τελική ευθεία για τις εκλογές, στις 8 Οκτώβρη, καλό είναι να αναστοχαστούμε όλοι τι μετράει σε έναν δήμο. 

Όσο περνάει από το χέρι μου, αυτή η δημοτική αρχή θα βελτιώνεται συνέχεια, όχι στα λόγια, αλλά στα έργα. Και κυρίως σε αυτά που δεν είναι στη βιτρίνα. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο τόπο τα επόμενα δέκα χρόνια!

Πηγή: https://myportal.gr/michalis-geranis-doyleyoyme-oloi-mazi-gia-enan-akomi-kalytero-dimo-pylaias-chortiati-ta-epomena-10-chronia/?fbclid=IwAR0T_we3B_06-EARmJXaEDQz6cRttdxm5PyS2VrVUm-0Q6E5sCC7YuzASSo

Δείτε ακόμη_