Σύμμαχοι μας οι Πολίτες στη σωστή ανακύκλωση

Σύμμαχοι μας οι Πολίτες στη σωστή ανακύκλωση
23.05.2019

Συνέντευξη του Μιχάλη Γεράνη στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά στην web εκπομπή «SamTimes» του Grtimes.gr

Μέσα στα χρόνια της θητείας του, ο Μιχάλης Γεράνης κατάφερε να συνενώσει επτά περιφερειακές ενότητες. Ένα έργο δύσκολο που όμως, οδηγεί στην ολοκληρωμένη διαχείρισή τους, με στόχο να απαλλαγεί η χώρα μας από τα… βαριά ευρωπαϊκά πρόστιμα.

Ο κ. Γεράνης τονίζει πως πλέον, η Κεντρική Μακεδονία, δεν έχει κανέναν Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ), έχουν αναβαθμιστεί και οι 11 ΧΥΤΑ, ενώ ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ απαριθμεί τα μεγάλα και σημαντικά έργα που έχουν γίνει στο κομμάτι διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ένα πολύπαθο έργο, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στην Ευκαρπία, έγινε πραγματικότητα, με τον κ. Γεράνη να δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος και δικαιωμένος για την υλοποίησή του. Ένα έργο, με οικονομικό όφελος για τους δημότες, που εξυπηρετεί δέκα δήμους απ’ όλα την περιφερειακή ενότητα . Στα σκαριά, όπως λέει, είναι και η υλοποίηση του έργου «διαλογή στην πηγή».

Μιλάει για ανάγκη προσαρμογής των πολιτών στα νέα δεδομένα, τονίζοντας παράλληλα πως στο έργο της ανακύκλωσης «θέλουμε τους συμπολίτες μας μαζί μας».

Το πρότυπο περιβαλλοντικό πάρκο του ΦΟΔΣΑ αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό έργο. Ένας χώρος όπου εκπαιδεύονται χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες για τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης κι επαναχρησιμοποίησης.

Στους στόχους που αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα, με επίκεντρο την ολοκληρωμένη διαχείριση, είναι η πρώτη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που θα εγκαινιαστεί στις Σέρρες, η κατασκευή της μονάδας στον Άγιο Αντώνιο και η δημιουργία της τρίτης μονάδας διαχείρισης, στα δυτικά της πόλης.

Τέλος, εξομολογείται πως ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ χρειάστηκε πολλές φορές να «καθίσει στα θρανία», να μελετήσει, ν’ ακούσει, προκειμένου να εκπαιδευτεί για να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον Φορέα και τους συμπολίτες του.

Πηγή: GR Times


Δείτε ακόμη_